Sportpodologie


Ben je sporter heb je klachten aan je enkel, knie, heup of rug? Of wil je juist klachten voorkomen? De sportpodologen van Snoeren helpen je graag verder!  

snoeren schoen en voetspecialist Teteringen sportpodologie

Hoe werkt een sportpodoloog? 

Een sportpodoloog kijkt naar je klachten door het lichaam als één beweegketen te zien. Je voeten bewegen immers samen met enkels, knieën, heupen en rug. De oorzaak van je klachten zit dan ook lang niet altijd in je voet(en). Een sportpodoloog brengt daarom bewegingen in kaart die voor een specifieke sport van belang zijn. Hij of zij onderzoekt welke bewegingen het lichaam maakt tijdens het sporten, op welke schoenen en in welke omstandigheden. Een combinatie van deze factoren kan het ontstaan van blessures verklaren. Op basis hiervan kan de sportpodoloog een behandeling starten, bijvoorbeeld met behulp van sport-inlays (zolen), (medical) taping, sportschoenadvies of een samenwerking met de (sport)fysiotherapeut. 

Ook voor preventie van blessures 

Bij onze begeleiding van sporters staat kennis van de sport centraal. We weten van de vele variaties aan regels, bewegingen, locaties en benodigdheden. We stemmen onze behandeling dan ook af op elke specifieke situatie. Dat doen we niet alleen bij klachten, maar ook wanneer je ons bezoekt om blessures juist voor te blijven of prestaties te verbeteren. Ook in dat geval brengen je loop- en voetbewegingen graag in kaart. Zo kunnen we je een gedegen advies geven en waar nodig een behandelplan opstellen voor je. 

Geavanceerde apparatuur 

Onze sportpodologen werken met geavanceerde apparatuur, die een kwalitatieve loopanalyse mogelijk maakt. Hierbij word je gevraagd om een aantal minuten op de loopband te lopen, mogelijk op diverse snelheden. Met een high-speed-camera worden beelden gemaakt, waarbij de bewegingen van je lichaam gevolgd worden. De sportpodoloog analyseert de beelden en bespreekt deze met je. Op deze manier kunnen we gedetailleerde inzichten in je beweegpatroon in kaart brengen. Op basis van deze metingen is het voor een sportpodoloog mogelijk om een zeer specifiek behandelplan op te stellen.  

 

1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur