Podotherapie/Registerpodologie


Podotherapeuten en registerpodologen behandelen voetklachten. Ook richten zij zich op klachten aan het bewegingssysteem, bijvoorbeeld vanwege een afwijkende stand van de voeten. Dankzij de kennis van onze podotherapeuten en registerpodologen kunnen we klachten verminderen, orthopedische ingrepen uitstellen of deze zelfs voorkomen. 

Snoeren Footfashion podotherapie en registerpodologie

Podotherapeutisch onderzoek 

Je eerste consult start met een vraaggesprek, waarbij we het klachtenbeloop in kaart brengen. Vervolgens analyseert de podotherapeut of registerpodoloog je klacht. Naast de voetfunctie komen daarbij ook het looppatroon en je algehele houding aan bod. Onze behandelaars beschikken over de modernste meettechnieken, zoals drukmeetapparatuur, videoanalyse en scanners. Daardoor kunnen ze je klacht zo gedetailleerd mogelijk analyseren. 

Echografisch onderzoek 

Aanvullend op het standaard podotherapeutisch onderzoek volgt mogelijk een echografisch onderzoek. Dit om extra informatie te verkrijgen over de aanwezige klachten en hun locatie. Ook kan je behandelaar met deze techniek het herstel van sommige klachten monitoren tijdens het behandeltraject. 

Behandeling 

Afhankelijk van de klachten en onderzoeksresultaten schrijft de podotherapeut je mogelijk een behandeling voor. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zolen, siliconen ortheses, nagelbeugels, taping en vilttherapie. Of aan schoenaanpassingen, wondbehandeling en adviezen rondom schoeisel en voetverzorging. 

Onze kennis op peil 

Onze medewerkers voldoen allemaal aan de door hun beroepsgroep gestelde kwaliteitseisen. Ons team hecht veel waarde aan het vergroten van de kennis en vaardigheden. Dit betekent dat we regelmatig deelnemen aan cursussen en trainingen, die zowel intern als extern plaatsvinden. Daarnaast richten we ons nadrukkelijk op multidisciplinaire samenwerking met specialisten in de directe omgeving, zoals reumatologen, orthopeden en fysiotherapeuten. 

1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur