Medisch pedicure


Een goede voetverzorging helpt bij het voorkomen van vervelende complicaties. Bezoek daarom regelmatig een pedicure. Bij Snoeren beschikken we over een eigen team van voetzorg-specialisten, waaronder een medisch pedicure. De medisch pedicure biedt zowel preventieve zorg als hulp bij klachten. Van eeltvorming en likdoorns tot diabetesvoeten, reumatische voeten en andere risicovoeten.  

Snoeren voetspecialist medisch pedicure

Wat is een medisch pedicure? 

Een medisch pedicure is niet alleen opgeleid om de ‘gewone’ voet te behandelen, ze mag ook diabetische voeten, reumatische voeten en andere risicovoeten behandelen. Dat zijn bijvoorbeeld oudere voeten, spastische voeten of verwaarloosde voeten. Onze medisch pedicures hebben hiervoor dus een aparte opleiding gevolgd. Door het volgen van cursussen en trainingen, blijven ze daarnaast op de hoogte van de laatste technieken voor voetverzorging. Vertrouw gerust op de juiste behandeling. Daarnaast geven onze pedicures graag advies, voor zowel de dagelijkse voetverzorging als wat betreft kwaliteitsproducten voor je voeten. 

Wat doet een medisch pedicure? 

Een medisch pedicure behandelt een breed scala aan klachten. Ook de technieken die zij inzet, zijn zeer uiteenlopend. Onze pedicures kunnen gebruikmaken van vilttechnieken en zo een tijdelijke drukontlastende therapie inzetten. Wil je meer over weten? Vraag onze medisch pedicure gerust naar je behandeling! 

Waarom ga je naar de medisch pedicure?  

Je kunt terecht bij de medisch pedicure met een breed scala aan klachten: van overmatige eeltvorming tot ingegroeide of ingroeiende nagels, likdoorns, kalk- of schimmelnagels en kloofvorming. Ook reumatische voeten, diabetesvoeten of andere risicovoeten behoren tot de klachten waarmee je naar de medisch pedicure kunt gaan. Bij diabetesvoeten is de doorbloeding verminderd en ook de zenuwfuncties worden langzaam minder, waardoor het risico op het ontstaan van wondjes groter wordt. Daarnaast komt het vaak voor dat het tijdig opmerken van huiddefecten vermindert. De verminderde doorbloeding zorgt er ook voor dat een wondje niet altijd snel en/of uit zichzelf geneest. Reumapatiënten hebben geregeld last van vergroeiingen. En mensen met dementie merken het vaak niet op als ze hun voeten door veel lopen verwaarlozen. Behandel je dit tijdig, dan gaan je voeten langer mee. Voorkomen is immers beter dan genezen! 

1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur