Meindl schoenen

In het Duitse Kirchaschöring in Beieren produceert Meindl al ruim 300 jaar bergschoenen en wandelschoenen op ambachtelijke wijze. Hoewel de productie tegenwoordig wordt ondersteund door moderne machines, blijft het vervaardigen van een schoen een intensief proces waar maar liefst 200 handelingen voor nodig zijn. En velen daarvan zijn niet (geheel) over te nemen door machines. Dat maakt Meindl wandelschoenen tot een bijzonder mooi product. En wist je dat Meindl naast wandelschoenen, ook werkschoenen maakt? Dezelfde pasvorm, kwaliteit en comfort als die van de wandelschoenen maar dan voorzien van de laatste veiligheidsnormen.

Meinld gebruikt alleen het allerbeste leer voor de productie van hun wandelschoenen. Het leer wordt dan ook uitgebreid getest en moet aan diverse kwaliteitseisen voldoen, voordat deze in de schoen wordt verwerkt. Een groot deel van de collectie is uitgevoerd met Gore-Tex. Dit materiaal zorgt ervoor dat er geen water van buiten naar binnen kan, maar wel van binnen naar buiten. Hierdoor ontstaat er een prettig schoenklimaat en hou je als wandelaar droge voeten. Het testen van de waterdichtheid van de schoen gebeurt door middel van een krachtproef, waarbij G-krachten worden ingezet.

De Identity serie

Wanneer je kiest voor de wandelschoenen uit de Meindl Identity serie, heb je niet alleen kwaliteit en pasvorm aan je voeten, maar weer je ook precies waar jouw paar schoenen vandaan komt. Met de Meindl Identity serie biedt het merk totale transparantie over waar het productieproces heeft plaatsgevonden. Door middel van een uniek nummer in de tong van de schoen, kun je als consument achterhalen waar jouw paar schoenen is geweest: van stuk leder tot de productielocatie.

Meindl wandel- en bergschoenen zijn verkrijgbaar in diverse categorieën.

Categorie A: Dit is meestal een lage wandelschoen. Deze categorie kenmerkt zich door het lichte gewicht en is geschikt voor vlak terrein. Ook kun je dit type schoen goed inzetten bij boswandelingen en stedentrips. Deze lage wandelschoenen zijn ook uitermate geschikt voor nordic walking.

Categorie A/B: Dit type wandelschoen kan laag zijn, maar ook halfhoog. De schoenen uit deze categorie geven meer ondersteuning en grip dan categorie A. Ze zijn dan ook uitermate geschikt voor meer glooiend tot heuvelachtig terrein en voor langere wandelingen.

Categorie B: De B-categorie schoenen zijn eigenlijk altijd halfhoog tot hoog en zwaarder en stugger dan lagere categorieën. Hierdoor geven ze meer grip tijdens de wandeling. Ze zijn daarom prima geschikt voor een wandeling op bergachtig terrein en ook voor trektochten kun je deze schoenen goed inzetten.
 

Categorie B/C: Dit type schoen is nog een stap stugger en steviger dan de schoenen uit categorie B. Ze zijn geschikt voor ruig terrein en bieden een optimale bescherming van de voet tijdens het lopen. De schoen is, omdat deze slijtvast dient te zijn, wat zwaarder dan de gemiddelde bergwandelschoen. Het gewicht samen met de stugge loopzool zorgt ervoor dat dit type schoen minder prettig loopt over vlak terrein. Het zijn dus echte bergschoenen!

Meindl heeft voor dames lage wandelschoenen en hoge wandelschoenen en voor heren lage wandelschoenen en hoge wandelschoenen.

Wil je meer weten over de diverse soorten pasvormen of Meindl zelf beleven? We nodigen je graag uit op onze wandelafdeling in onze winkel in Teteringen. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar voor een advies op maat.

Zien we je snel?

Wil je zeker weten dat je direct geholpen wordt en dat je rustig kunt shoppen met alle tijd en aandacht van onze medewerkers? Maak dan een afspraak voor personal shoppen! 

Maak een winkelafspraak

Meindl bij Snoeren Footfashion

Ben jij enthousiast over Meindl schoenen? Wij ook! Bij Snoeren Footfashion werken we samen aan één doel: mensen iedere dag blij maken met mooie en fijne schoenen, waar jij lekker en zonder klachten mee de deur uitloopt. Kom daarom snel naar onze winkel in Teteringen om jouw Meindl schoenen te passen. Liever Meindl online shoppen? Dan kan natuurlijk ook op mistermadame.nl, onze webshop. Je kunt hier 24 uur per dag, 7 dagen per week online je favoriete schoenen shoppen. Een groot aanbod met dezelfde service als in onze winkel én tegelijkertijd al het gemak van online.

1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur