Lowa schoenen

In 1923 begon Lorenz Wagner in het huis van zijn ouders een kleine schoenmakerij gericht op berg- en wandelschoenen. Zo’n 100 jaar later staat het merk Lowa  bekend om zijn pasvorm, kwaliteit en comfort en is daarmee niet meer weg te denken uit de outdoorbranche. Het merk is dan ook in ruim 80 landen te vinden. Met de jarenlange kennis heeft Lowa voor ieder type wandelaar – of het nu gaat om een dagelijks ommetje met de hond of een huttentocht in de Alpen – je vindt je nieuwe wandelschoen binnen de ruime collecties van Lowa. En wist je dat Lowa naast wandelschoenen, ook werkschoenen maakt? Dezelfde pasvorm, kwaliteit en comfort als die van de wandelschoenen maar dan voorzien van de laatste veiligheidsnormen.

Omdat Lowa weet dat niet iedere voet hetzelfde is, hebben ze onderscheid in leesten gemaakt. Een aantal modellen zijn daarop in een smallere of juist bredere wijdte gemaakt. Zo vindt je ook met een andere pasvorm een schoen die prettig zit. De S-leest is hierin de smalle variant. Deze schoen heeft circa 5mm minder ruimte op de bal. De brede variant wordt de W-leest genoemd. Deze leest heeft juist meer ruimte op de bal, circa 7mm. De wandelschoenen zonder wijdtemaat aanduiding vallen binnen de standaard leest en zijn geschikt voor een normale voet.

Lowa wandel- en bergschoenen zijn verkrijgbaar in diverse categorieën.

Categorie A: Dit is meestal een lage wandelschoen. Deze categorie kenmerkt zich door het lichte gewicht en is geschikt voor vlak terrein. Ook kun je dit type schoen goed inzetten bij boswandelingen en stedentrips. Deze lage wandelschoenen zijn ook uitermate geschikt voor nordic walking.

Categorie A/B: Dit type wandelschoen kan laag zijn, maar ook halfhoog. De schoenen uit deze categorie geven meer ondersteuning en grip dan categorie A. Ze zijn dan ook uitermate geschikt voor meer glooiend tot heuvelachtig terrein en voor langere wandelingen.

Categorie B: De B-categorie schoenen zijn eigenlijk altijd halfhoog tot hoog en zwaarder en stugger dan lagere categorieën. Hierdoor geven ze meer grip tijdens de wandeling. Ze zijn daarom prima geschikt voor een wandeling op bergachtig terrein en ook voor trektochten kun je deze schoenen goed inzetten.

Categorie B/C: Dit type schoen is nog een stap stugger en steviger dan de schoenen uit categorie B. Ze zijn geschikt voor ruig terrein en bieden een optimale bescherming van de voet tijdens het lopen. De schoen is, omdat deze slijtvast dient te zijn, wat zwaarder dan de gemiddelde bergwandelschoen. Het gewicht samen met de stugge loopzool zorgt ervoor dat dit type schoen minder prettig loopt over vlak terrein. Het zijn dus echte bergschoenen!

Lowa heeft voor dames lage wandelschoenen en hoge wandelschoenen en voor heren lage wandelschoenen en hoge wandelschoenen.

Wil je meer weten over de diverse soorten pasvormen of Lowa zelf beleven? We nodigen je graag uit op onze wandelafdeling in onze winkel in Teteringen. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar voor een advies op maat.

Zien we je snel?

Wil je zeker weten dat je direct geholpen wordt en dat je rustig kunt shoppen met alle tijd en aandacht van onze medewerkers? Maak dan een afspraak voor personal shoppen! 

Maak een winkelafspraak

Lowa bij Snoeren Footfashion

Ben jij enthousiast over Lowa schoenen? Wij ook! Bij Snoeren Footfashion werken we samen aan één doel: mensen iedere dag blij maken met mooie en fijne schoenen, waar jij lekker en zonder klachten mee de deur uitloopt. Kom daarom snel naar onze winkel in Teteringen om jouw Lowa schoenen te passen. Liever Lowa online shoppen? Dan kan natuurlijk ook op mistermadame.nl, onze webshop. Je kunt hier 24 uur per dag, 7 dagen per week online je favoriete schoenen shoppen. Een groot aanbod met dezelfde service als in onze winkel én tegelijkertijd al het gemak van online.

1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur