Hanwag schoenen

Hanwag maakt sinds 1921 berg- en trekkingschoenen. Tot op de dag van vandaag creëren de schoenontwerpers schoeisel dat uitermate geschikt is voor buitengebruik. Hierbij zijn innovatie, duurzaamheid en technische expertise van belang.

Daar waar vele fabrikanten de productie naar alle uithoeken van de wereld verplaatsen, verkiest Hanwag een productie dichtbij huis. Hierdoor worden er in het kleine Vierkirchen, een dorp in de Duitse deelstaat Beieren, nog altijd schoenen gemaakt. Daarnaast wordt er geproduceerd in Hongarije en Kroatië.

Doordat de schoenen binnen Europa worden gemaakt, is het eenvoudiger om de strenge kwaliteitsnormen na te streven en te onderhouden. Maar niet alleen de productie zit in Europa, ook de meeste grondstoffen die nodig zijn om tot een schoen te komen, worden dicht bij huis gehaald. Dat maakt een Hanwag-schoen tot een duurzaam product.

Door de jarenlange ervaring in het maken van outdoorschoenen, weet Hanwag als geen ander dat niet elke schoenvorm geschikt is voor iedere wandelaar. Hierdoor maken zij al vele jaren verschil tussen een smalle voet, een normale voet, een bredere voet en een voet met een hallux valgus. Per voettype zijn er modellen naar deze leesten vertaald, waardoor de pasvorm van een paar Hanwag bergschoenen heel mooi aansluit.

De “wide-fit” heft een normale breedte in de hiel, waardoor de schoen goed aansluit en de hiel niet uit de schoen glipt. De ruimte in de breedte bij de voorvoet is meer dan bij de normale leest, zodat drukpunten aan de zijkanten van de voet tot het verleden behoren.

De “narrow-fit” daarentegen, is zowel in de hiel als de voorvoet iets slanker gehouden. Hierdoor zullen wandelaars met een smalle voet een betere ondersteuning en meer grip ervaren tijdens hun outdooractiviteiten.

De “bunion-fit” geeft wandelaars met een hallux valgus, ofwel een verdikking bij het grote teen gewricht net dat beetje extra ruimte dat ze nodig hebben. De schoen drukt hierdoor niet vervelend op het gewricht, waardoor wandelen weer comfortabel en leuk wordt. Omdat de schoen enkel bij het gewricht van de grote teen meer volume heeft gekregen, blijft de goede pasvorm rondom de rest van de voet behouden.

Hanwag wandel- en bergschoenen zijn verkrijgbaar in diverse categorieën.

Categorie A: Dit is meestal een lage wandelschoen. Deze categorie kenmerkt zich door het lichte gewicht en is geschikt voor vlak terrein. Ook kun je dit type schoen goed inzetten bij boswandelingen en stedentrips. Deze lage wandelschoenen zijn ook uitermate geschikt voor nordic walking.

Categorie A/B: Dit type wandelschoen kan laag zijn, maar ook halfhoog. De schoenen uit deze categorie geven meer ondersteuning en grip dan categorie A. Ze zijn dan ook uitermate geschikt voor meer glooiend tot heuvelachtig terrein en voor langere wandelingen.

Categorie B: De B-categorie schoenen zijn eigenlijk altijd halfhoog tot hoog en zwaarder en stugger dan lagere categorieën. Hierdoor geven ze meer grip tijdens de wandeling. Ze zijn daarom prima geschikt voor een wandeling op bergachtig terrein en ook voor trektochten kun je deze schoenen goed inzetten.
 

Categorie B/C: Dit type schoen is nog een stap stugger en steviger dan de schoenen uit categorie B. Ze zijn geschikt voor ruig terrein en bieden een optimale bescherming van de voet tijdens het lopen. De schoen is, omdat deze slijtvast dient te zijn, wat zwaarder dan de gemiddelde bergwandelschoen. Het gewicht samen met de stugge loopzool zorgt ervoor dat dit type schoen minder prettig loopt over vlak terrein. Het zijn dus echte bergschoenen!

Wil je meer weten over de diverse soorten pasvormen of Hanwag zelf beleven? We nodigen je graag uit op onze wandelafdeling in onze winkel in Teteringen. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar voor een advies op maat.

Zien we je snel?

Wil je zeker weten dat je direct geholpen wordt en dat je rustig kunt shoppen met alle tijd en aandacht van onze medewerkers? Maak dan een afspraak voor personal shoppen! 

Maak een winkelafspraak

Hanwag bij Snoeren Footfashion

Ben jij enthousiast over Hanwag schoenen? Wij ook! Bij Snoeren Footfashion werken we samen aan één doel: mensen iedere dag blij maken met mooie en fijne schoenen, waar jij lekker en zonder klachten mee de deur uitloopt. Kom daarom snel naar onze winkel in Teteringen om jouw Hanwag schoenen te passen. Liever Hanwag online shoppen? Dan kan natuurlijk ook op mistermadame.nl, onze webshop. Je kunt hier 24 uur per dag, 7 dagen per week online je favoriete schoenen shoppen. Een groot aanbod met dezelfde service als in onze winkel én tegelijkertijd al het gemak van online.

1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur