Finn Comfort schoenen

Voeten zijn letterlijk de basis van je lijf. Je voeten dragen je immers iedere dag. En dat begrijpen ze bij Finn Comfort maar al te goed! Het is daarom, dat dit merk is ontstaan uit een anatomisch gevormd voetbed.

 

Een Finse orthopeed zag ruim 75 jaar geleden in de praktijk veel mensen met minder geschikt schoeisel en de daarbij behorende klachten. Zodoende ontwierp hij een voetbed dat voor de meeste voeten als gegoten zal zitten. Hij bekeek hiervoor de vorm van de voet: die is slank in de hiel, breed bij de bal van de voet en voor de tenen moet er voldoende ruimte zijn waardoor hij een rond- bijna vierkant neusmodel aanhield. Hij hield rekening met de lange binnenste voetboog (het mediaal lengtegewelf) en ook de dwarse voorvoetboog. Het voetbed maakte hij van enkel natuurlijke materialen: kurk en leder.

 

Toen hij het voetbed eenmaal had ontworpen en tevreden was, ging hij op zoek naar een schoenfabrikant die hem met een passende schoen kon helpen. Via via kwam hij terecht in Duitsland. De fabriek in Hassfurt am Main nam een eerste prototype in productie. Sindsdien zijn de schoenen veranderd in design, maar vandaag de dag levert Finn Comfort de kwaliteit en het comfort zoals destijds die allereerste schoen deze bezat. Leuk weetje is dat Finn Comfort zijn naam heeft te danken aan de ontwerper van de zool, gezien deze meneer uit Finland kwam.

 

Inmiddels worden er vele schoenen en ontwerpen geproduceerd. Finn Comfort werkt bij de ontwikkeling van nieuwe modellen en leesten nauw samen met orthopeden, podotherapeuten en orthopedisch schoenmakers om ervoor te zorgen dat de visie en kwaliteit behouden blijven.

 

Finn Comfort, dat schoenen voor zowel dames als heren brengt, heeft inmiddels diverse lijnen ontworpen, zodat iedere voet het comfort van het merk kan ervaren. Finn Comfort werkt niet met breedtematen, maar heeft wel verschillende leesten die smaller, normaal of juist breder uitvallen. Daarnaast is er hun ultrazachte lijn, genaamd “Finn Mellow” en is er een speciale lijn met een zool met extra afwikkeling “Finnamic”.

 

Het mooie van Finn Comfort is, dat het zelfs mogelijk is je eigen steunzolen in de slippers, sandalen of schoenen te dragen. Ook heeft Finn Comfort boots, veterschoenen en schoenen met klittenband.

Zien we je snel?

Wil je zeker weten dat je direct geholpen wordt en dat je rustig kunt shoppen met alle tijd en aandacht van onze medewerkers? Maak dan een afspraak voor personal shoppen! 

Maak een winkelafspraak

Finn Comfort bij Snoeren Footfashion

Ben jij enthousiast over Finn Comfort schoenen? Wij ook! Bij Snoeren Footfashion werken we samen aan één doel: mensen iedere dag blij maken met mooie en fijne schoenen, waar jij lekker en zonder klachten mee de deur uitloopt. Kom daarom snel naar onze winkel in Teteringen om jouw Finn Comfort schoenen te passen. Liever Finn Comfort online shoppen? Dan kan natuurlijk ook op mistermadame.nl, onze webshop. Je kunt hier 24 uur per dag, 7 dagen per week online je favoriete schoenen shoppen. Een groot aanbod met dezelfde service als in onze winkel én tegelijkertijd al het gemak van online.

1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur