Welke schoensluiting is het fijnst voor jouw kind?

Het uitzoeken van de juiste kinderschoenen kan een hele uitdaging zijn. Je wilt dat ze comfortabel zijn voor je kleintje, zodat ze er uren op kunnen rennen, lopen, springen en spelen. Ze moeten voldoende groot zijn, zodat je niet over 4 weken wéér nieuwe schoenen moet kopen. De schoenen moeten er leuk uit zien en als het even kan, ook nog eens gemakkelijk aan te trekken. Dit blog heeft vooral betrekking op het laatste item, want met de juiste schoensluiting zorg je ervoor dat het ochtendritueel van je kindje en jezelf erop vooruit gaat.

De all-time favorite: klittenbandsluiting

Klittenbandsluitingen zijn zeer populair bij kinderschoenen vanwege hun gemakkelijke en snelle sluiting. Kinderen kunnen de schoen zelf makkelijk aan- en uittrekken, wat al op jonge leeftijd zelfstandigheid in de hand werkt. Met een klittenbandsluiting kan de schoen goed passend om de voet van het kind worden gemaakt. Zo kun je als de schoen net gekocht is en nog volop groeiruimte heeft, het klittenband wat strakker doen en een paar maanden later, als de voeten zijn gegroeid, het klittenband losser doen.

Shop onze Braqeez collectie 

De supersnelle ritssluiting

Een ritssluiting is erg handig en schoenen met deze sluiting zijn dan ook makkelijk en snel aan- en uit te doen. Bovendien is de sluiting niet zo aanwezig op het model van de schoen, waardoor het niet veel aandacht vraagt. Wel is een ritssluiting over het algemeen iets kwetsbaarder in gebruik. Zo kan het voorkomen dat de kleine tandjes van de rits gaandeweg een beetje scheef gaan staan, waardoor de rits niet meer goed sluit. Echter kan een rits in veel gevallen worden vervangen, zodat de schoenen of laarsjes nog een poosje mee kunnen.

De hippe vetersluiting

Ondanks het gemak van andere sluitingen op schoenen, is de veter nog altijd veelvuldig aanwezig. Het voordeel van de vetersluiting is dan ook dat er veel ruimte is om de schoen precies passend en goed aansluitend te maken. Een bredere voet geef je gemakkelijk iets meer ruimte door de veters iets losser te doen en voor een smalle voet geldt het omgekeerde. Veters geven tevens een stoere touch aan het uiterlijk van de schoen. Een nadeel is dat kinderen motorisch al wat verder moeten zijn, willen zij zelf de schoenen aan- en uit kunnen doen. Deze sluiting is voor jongere kinderen dan ook lastig als je als ouder enige zelfstandigheid wenst voor je kind.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel boots en sneakers met een vetersluiting, die ook uitgerust zijn met een rits. Zo heb je het beste van twee werelden: het goed passend maken van de schoen door middel van de veters en het gemak en eenvoud van de ritssluiting.

Shop onze Bunnies Jr collectie

De stijlvolle snelsluiting

Een alternatieve sluiting, die de voordelen van de vetersluiting en klittenbandsluiting heeft, is de snelsluiting. Het mechanisme wordt al jaren veel gebruikt in de sportwereld en is nu ook op kinderschoenen te vinden. De snelsluiting bestaat uit een elastisch koord dat door de gaten of lussen aan de zijkanten van de schoen loopt. Door middel van het push-lock mechanisme kun je het koord strakker of losser maken en vastzetten op de gewenste hoeveelheid spanning. Het openen en sluiten van de schoenen is dan ook in enkele seconden gedaan.

Er valt dus nogal wat te kiezen als het om schoensluitingen bij kinderschoenen gaat. Het is belangrijk hierbij stil te staan, om ervoor te zorgen dat je kind comfortabel, veilig en zelfstandig hun schoenen kunnen dragen. Door rekening te houden met de behoeften, vaardigheden en voorkeuren van het kind, kun je een weloverwogen keuze maken. Onze schoenconsulenten op de kinderafdeling helpen je graag met het kiezen van de juiste schoensluiting.

terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur