Podotherapie bij kinderen

Groeien is een ingewikkeld proces dat soms een beetje hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld als je kind regelmatig struikelt of last heeft van pijn aan de voeten of benen. Onze voetspecialisten helpen ook de jongste patiëntjes graag om weer lekker te kunnen lopen!

Een kindervoet is altijd in de groei. Dat kan soms klachten met zich meebrengen. Omdat de kindervoet er nog niet helemaal zo uitziet als de voet van een volwassene, kunnen er ook andere problemen ontstaan. Het is dan belangrijk om de oorzaak te achterhalen en een oplossing te vinden, zodat je kind er zo min mogelijk last van heeft. Een podotherapeut kan bij dit proces een helpende hand bieden.

We hebben alle tools in huis om de voeten van je kindje te onderzoeken en waar nodig te behandelen. Tijdens een onderzoek wordt er aandachtig gekeken naar de klachten en de beweegmomenten van het kind. Zo wordt het looppatroon in kaart gebracht en kan er een drukmeting worden uitgevoerd. Daarnaast kijken we ook naar de bewegelijkheid van de voeten, enkels en knieën. De behandelaar maakt diverse afdrukken van de voet en brengt de houding vast te stellen. Afhankelijk van de uitkomst, wordt er in overleg met jullie als ouders en het kind een behandelplan besproken.

 

   

 

Het behandelplan kan bestaan uit oefeningen, een taping, schoenadvies, zooltherapie of een combinatie van deze verschillende opties. Wanneer de klachten van je kindje om een multidisciplinaire aanpak vragen, kan de behandelaar hierin ondersteunen en de juiste contacten leggen met een fysiotherapeut, manueel therapeut of osteopaat.

Een podotherapeutische behandeling voor kinderen wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Podotherapie wordt níet vergoed vanuit de basisverzekering, maar via een aanvullende verzekering. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een vergoeding? Raadpleeg dan even het vergoedingsoverzicht. Hier zie je in één oogopslag wat jouw zorgverzekeraar voor je kan betekenen.

Heeft je kind klachten en wil je weten wat onze podotherapeuten voor jouw kind kunnen betekenen? Maak dan gerust telefonisch een afspraak. We nemen graag de tijd voor je!

terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur