Pijnverlichting bij peesplaatklachten: een compressiesok kan helpen

Peesplaatklachten tijdens het hardlopen kunnen erg frustrerend zijn. Het begint meestal met een stijf gevoel onder de voetzool. Naarmate de tijd verstrijkt, ontstaat een pijnlijke sensatie die veelal van de hiel naar de voorvoet trekt. Elke stap kan pijnlijk zijn, waardoor het moeilijk wordt om te genieten van het hardlopen. Wanneer de klacht langere tijd bestaat, kan het zelfs over gaan in een ontsteking, waarbij ook buiten het sporten om pijnklachten in de voet aanwezig zijn.

Herstel van peesplaatklachten kan lang duren en gaat vaak met vallen en opstaan. Het kan dan moeilijk zijn om je motivatie rondom het sporten te behouden. Geduld, rust, koelen en gerichte oefeningen geven echter in de meeste gevallen al snel verlichting. Ook professioneel advies en, waar nodig, behandeling, van een fysiotherapeut of podotherapeut dragen bij aan een efficiënt genezingsproces.

Naast deze methoden kun je ervoor kiezen een enkelsok met compressie in te zetten. De compressie enkelsokken van Herzog Medical zijn speciaal ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan de voetboog. De peesplaat, ook wel bekend als de fascia plantaris, is een dikke band van vezelig weefsel die zich uitstrekt van de hiel tot de tenen. Wanneer deze overbelast raakt, kan dit leiden tot pijn en soms zelfs ontstekingen in de voetboog. De compressie enkelsokken werken op verschillende manieren om de symptomen van peesplaatklachten te verminderen.

Allereerst bieden ze een gerichte compressie rond de voetboog en de hiel. Deze compressie helpt om de fascia plantaris te ondersteunen en vermindert de belasting op de peesplaat tijdens het lopen, rennen of springen. Dit helpt de pijn te verminderen en bevordert het genezingsproces.

Daarnaast bieden de sokken extra ondersteuning door middel van een ingebouwde siliconenpad in de sok. Deze pad bevindt zich precies onder de hiel en biedt extra demping en schokabsorptie tijdens het bewegen. Dit vermindert de druk op de aanhechting van de peesplaat bij de hiel en helpt verdere schade te voorkomen.

Bovendien zijn de sokken gemaakt van ademend materiaal dat vocht afvoert. Dit houdt de voeten droog en voorkomt wrijving en irritatie. Dit verhoogt het draagcomfort van de sok en maakt ze geschikt om tijdens langdurige activiteiten te dragen, zoals sporten of lange wandelingen. Ook wanneer je peesklachten zijn verdwenen, zullen ze je veel comfort geven.

terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur