Outdoor in de winter: wandelen zonder natte voeten

Er gaat niets boven een fijne wandeling op een koude winterdag! Gekleed in een dikke jas en een warme sjaal trek je de deur achter je dicht. Maar hoe zorg je ervoor dat je voeten droog blijven tijdens je wandeling in de natte, modderige natuur?

Gore-Tex

Een wandelschoen voorzien van een Gore-Tex membraan zorgt ervoor dat de kans op natte voeten nihil wordt. Hoewel het membraan vocht van buiten tegenhoudt, heeft het een tegelijk ook een ademend vermogen. Dat betekent dat het vocht dat je voeten zelf veroorzaken, wel naar buiten kan. Het Gore-Tex membraan kan na verloop van tijd wel vocht doorlaten op plekken waar de schoen buigt, zoals op de bal van de voet. 

Lederen voering

Wanneer je hebt gekozen voor een wandelschoen met een lederen voering, wil dat niet zeggen dat je tijdens een wandeling in de regen natte voeten zal krijgen. Als je deze schoen goed behandelt met een waterdichte wax, creëer je een laag die je schoenen en voeten beschermt tegen regen. 

Lage of hoge schoenen

Hoewel Gore-Tex ook te vinden is in lagere modellen schoenen, kan het toch zijn dat het water sneller je schoen in komt. Bijvoorbeeld wanneer je in een diepe plas stapt of je broek niet ver genoeg over de rand van de schoen hangt, waardoor er langs de bovenkant vocht in de schoen kan komen. Een hoog model beschermt je voeten over het algemeen beter tegen vocht.

Wil je advies over jouw volgende paar wandelschoenen? Maak dan een personal shop afspraak of kom langs in de winkel voor advies op maat.

terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur