Maak je schoenen herfst klaar

Het lijkt een hele opgave om je schoenen klaar te maken voor het najaar. Natuurlijk wil je je schoenen zo goed mogelijk beschermen tegen vuil en vocht, zodat je extra lang plezier hebt van je lievelingsschoenen. Met deze tips heb je binnen no-time niet alleen je eigen schoenen, maar ook die van je gezin herfst-proof.

Reinigen

Heb je je schoenen al een poosje aan, dan kan het zomaar zo zijn dat er wat zand aan je schoenen zit. Misschien zit er ook wel een vlekje op het suède of nubuck of zijn de (witte) zolen smoezelig geworden. Het is dan tijd om eerst je schoenen schoon te maken. Dit is eenvoudig te doen met een zachte borstel (voor glad leder). Heb je een nubuck of suède schoen, dan kies je een crèpeborstel. Hiermee kun je zachtjes over de vlekjes gaan en borstel je deze voorzichtig uit de vezel

Muller and sons borstels & blokjes

Voor vieze zolen gebruik je de midsolecleaner van Collonil. Doe een beetje van de crème op een zachte doek en je zult zien dat het vuil zich makelijk laat verwijderen. Probeer ervoor te zorgen, dat deze crème niet op het bovenmateriaal van de schoen komt.

Verzorgen

Wanneer je schoenen schoon zijn, kun je het leder voeden met een schoenpoets. Kies voor een poets op kleur, omdat deze ervoor zorgt dat de kleur mooi en diep blijft. Bij een suède of nubuck schoen kun je kiezen voor een depper of spray. Ook hierbij is het advies te kiezen voor een product op kleur.

Beschermen

Je doet er goed aan, je schoenen geregeld te behandelen met een impregneerspray. In de herfst en winter is dat vanwege de nattere weersomstandigheden misschien nog wel een beetje belangrijker dan in de zomer. Een impregneerspray zorgt ervoor dat je schoenen worden beschermd tegen vuil en vocht. De Carbon Pro van Collonil is hier een goed product voor. Je gebruikt dit op zowel suède, nubuck en (glad-)lederen schoenen en je kunt het zelfs gebruiken voor textiel.

Spuit de spray op een afstand van 30 cm op het materiaal en laat het minimaal 30 minuten drogen. Herhaal het proces van beschermen iedere 30 dagen. 

Collonil sprays & pompjes

Heb je een schoen die veelal uit metallic leder bestaat, dan is de Metallic Spray van Collonil de beste oplossing. Deze spray zorgt naast het beschermende aspect, er ook voor dat de shimmer van het materiaal in tact blijft.

Collonil sprays & pompjes

terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur