Goede kinderschoenen

De wereld van kinderschoenen is niet alleen leuk, maar ook best ingewikkeld. Waar jouw voeten al lang zijn uitgegroeid, verandert een kindervoet in een rap tempo. Hoe zorg je er als ouder voor dat je kleintje schoenen draagt die goed zitten? Bij Snoeren Footfashion houden we ons dag in dag uit met deze vraag bezig. Want goede schoenen zijn niet alleen belangrijk voor volwassenen, maar zeker ook voor kids.

 

3D-meting voor de perfecte pasvorm

Waar niet iedereen bij stil staat, is dat een schoen niet alleen goed moet passen in de lengte, maar ook in de breedte. Kinderschoenspecialist Renate vertelt: “Voor de lengte adviseren we doorgaans 12 tot 15 millimeter extra ruimte. Die zijn nodig voor de afwikkeling van de voet, maar ook als groeiruimte. Om een goed schoenadvies te kunnen geven, maken we op de kinderafdeling gebruik van een meetsysteem dat een 3D illustratie van de voet geeft. Zo krijgen we een goed beeld van de lengte- breedte én hoogte van de voet, maar ook van links-rechts verschillen. Hierdoor kunnen we een passend, persoonlijk schoenadvies geven. Juist voor de voet in ontwikkeling.”

 

De juiste schoen bij de juiste leeftijd

Uiteraard voorzien we je tijdens een bezoek aan onze kidsafdeling van deskundig advies, maar misschien wil je voorafgaand aan je bezoek al wat informatie inwinnen. Renate vertelt waar je op moet letten bij kinderschoenen. “Er moet voldoende bewegingsruimte aanwezig zijn. Te grote, te kleine of te strakke schoenen verstoren de ontwikkeling van de voet”, weet zij.

“Ook moet het materiaal van de schoen ventileren en mag de schoen steun geven. Een schoentje voor de eerste stapjes moet soepel zijn en voorzien van antislip, terwijl een schoen voor een wat ouder kind juist een stuk steviger en robuuster mag zijn. De ontwikkelingsfase waarin je kind zich bevindt, is dus erg belangrijk.” Kindervoeten groeien snel en kinderen geven het niet altijd aan als de schoenen niet meer prettig zitten. Daarom raden we aan iedere 3 maanden de maat van de schoenen te controleren.

 

Onze service: 3 maanden pasgarantie

Wil jij er zeker van zijn dat de schoenen van je zoon of dochter perfect passen? Loop dan bij ons binnen voor een uitgebreide meting. Samen met onze specialisten kies je niet alleen het leukste, maar ook het beste paar schoenen uit. Ook ná de aankoop hoef je niet bang te zijn voor een groeispurt van de voeten van je kleintje. Onze drie maanden pasgarantie zorgt er namelijk voor, dat je binnen deze periode kosteloos een andere maat mag kiezen, mochten de schoenen toch te snel té klein blijken.

 
terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur