Duurzaam gebruik van kinderschoenen

Duurzaamheid is een thema dat we steeds vaker zien terugkomen. Bijvoorbeeld door bewuste keuzes te maken op het gebied van milieu en kosten. Ook op het gebied van kinderschoenen - het is immers toch een noodzakelijk product - kun je duurzame keuzes maken.

Een van de belangrijkste aspecten van duurzaam gebruik van kinderschoenen is het zorgen voor goede kwaliteit. Het kan verleidelijk zijn om goedkope schoenen te kopen omdat kinderen er snel uitgroeien, maar deze goedkope opties gaan vaak een stuk minder lang mee. Het loont dan ook om voor schoenen van goede kwaliteit te gaan. Deze schoenen zullen langer meegaan en minder snel verslijten.

Ontdek onze uitgebreide collectie voor kids!

Daarnaast heb je de keuze uit diverse materialen in een schoen. Wanneer een kinderschoen gemaakt is van natuurlijke materialen zoals leder, nubuck of suède, is dit over het algemeen duurzamer dan schoeisel gemaakt van kunstmaterialen. Bovendien hebben natuurlijke materialen een grote mate van stevigheid en drijven ze gemakkelijk vocht af. Hierdoor blijft het klimaat in de schoen ook prettig en heb je minder snel last van nare geurtjes.

Of shop online via MisterMadame

Heb je eenmaal een paar fijne kinderschoenen gevonden, dan wil je natuurlijk dat je kind er zo lang mogelijk mee doet. Het regelmatig schoonmaken en verzorgen van kinderschoenen, bevordert de levensduur van de schoenen. Borstel het vuil weg, gebruik een beschermende spray om de schoen te beschermen tegen vuil en regen en voed het materiaal geregeld met een passend onderhoudsmiddel. Bij leder kan dit een schoencrème zijn en bij nubucks en suède materialen een depper of spray.

Hebben de schoenen door het vele gebruik last van slijtage, gooi ze dan zeker niet meteen weg! Vaak kun je ze namelijk gewoon nog laten repareren. Hiermee verleng je de levensduur van de schoenen. De schoenmaker kan een versleten hak, een los stiksel of kapotte rits voor je oplossen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee. Dubbel mooi!

Meer informatie over onze schoenmakers & services

terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur