De perfecte wandeloutfit shoppen? Vergeet je sokken niet!

Waar denk jij aan bij de perfecte wandeloutfit? Goede schoenen, een fijne broek en een shirt van een ademend materiaal? Vergeet dan ook vooral je sokken niet! Je wandeloutfit is namelijk niet compleet zonder goede wandelsokken. Deze worden vaak vergeten, terwijl je er verstandig aan doet om juist ook je sokken met zorg te kiezen. Goede wandelsokken hebben de juiste pasvorm en materiaalmix, die ervoor zorgen dat de sok je als gegoten zit. Anders dan reguliere sokken, minimaliseren wandelsokken de kans op wrijving en drukplekken. Bovendien heeft het materiaal een hoog vochtregulerend vermogen. Dit betekent dat je tijdens je wandeltocht minder last hebt van blaren en ander ongemak. 

 

Bij Snoeren vind je verschillende fijne wandelsokken, onder andere van het merk Falke. Maar welke sok past nu bij welke wandeling? Ga je een middelzware tot zware wandeltocht maken? Dan is de Falke TK1-wandelsok voor jou perfect. Kenmerkend voor deze sokken, is de goede pasvorm. De sok vormt zich naar je voet, waardoor deze naadloos aansluit op de huid en supercomfortabel zit. De TK1 heeft gepolsterde zones onder de voet, voor extra demping. Daarnaast is de vezelstructuur gericht op extra vochtopname én is de sok sneldrogend. 

 

Wandel je voornamelijk lichtere wandelingen, dan is de Falke TK2 een goede keuze. Dit is een allround sok. De sok is er in twee lengtes: een lange en korte variant. Wandel je in de winter of ga je naar een kouder gebied? Dan is de variant met merinowol waarschijnlijk iets voor jou. De wol zorgt voor een zijdezacht gevoel aan je voeten en heeft een isolerende werking, waardoor je voeten heerlijk warm blijven. Ben je van plan een zomerse wandeling te maken, kies dan voor de TK2 Cool. Deze is geweven met koelere garen, voor een fris gevoel!

 

Voor (zeer) lichte wandelingen in het voorjaar en de zomer is ook de Falke TK5 een fijne optie. Deze sokken sluiten net over de enkels, en passen daarmee perfect in een lage wandelschoen. De sokken hebben een prettige pasvorm en drijven het vocht snel af. Ideaal bij hogere temperaturen! Door de vochtafdrijvende werking blijven je voeten droger en voorkom je wrijving en vervelende blaren. Ook voor op reis zijn deze sokken erg handig! Want door de antibacteriële behandeling die deze sokken hebben gehad, krijgen vieze geurtjes geen kans. 

 

Trek jij er binnenkort te voet op uit? Breng dan eerst een bezoekje aan onze winkel om de perfecte wandelsokken te shoppen! Onze wandelexperts geven je graag een advies op maat!

terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur