De eerste schoentjes voor je kleintje

Een baby heeft de eerste maanden nog geen schoenen nodig. Een paar sokjes om de voetjes warm te houden, is voldoende. Pas wanneer je kleintje gaat staan en aanstalten maakt om zijn of haar eerste stapjes te zetten, is het nodig om na te gaan denken over de eerste schoentjes.

De eerste stapjes: binnen en buiten

In huis kun je tijdens de eerste onzekere stapjes je kleintje het beste op blote voeten laten lopen of op sokjes met een antislip zool. Het lopen op blote voeten zorgt voor zo veel mogelijk houvast en versterking van de spieren in de voeten. Buitenshuis is het wel verstandig om een schoentje aan te doen, al hoeft die eerste schoen niet heel stevig te zijn. Sterker nog, het beste is een schoen met een zachte, buigzame zool. De schoen is er enkel voor om de voet te beschermen. Kies daarom voor een babyschoentje van leder of suède. Dit zijn zachte materialen met een groot ademend vermogen. De schoenen mogen bij de hielen iets verstevigd zijn, om het schuiven van de voeten in de schoen tegen te gaan.

De maat controleren

Controleer regelmatig of de maat van de babyschoentjes nog klopt. De voeten van je kleintje groeien namelijk heel snel. Het is daarom ook niet aan te raden om eerder schoenen te kopen dan dat je ze nodig hebt. De kans is namelijk groot, dat je er net naast zit wat betreft de maat. Vergeet ook niet de antislipsokjes te wisselen voor gewone sokjes, als je de schoenen bij je kind aantrekt. Het dragen van antislipsokjes in schoenen kan ervoor zorgen dat de tenen niet goed strekken, wat bij veelvuldig gebruik zelfs de groei van de voet nadelig kan beïnvloeden.

Is jouw kind toe aan zijn of haar eerste schoentjes, kom dan langs voor advies op maat! We meten de voetjes van je kind op in een rustige omgeving op onze ruime kinderafdeling. Daarna zoeken we samen met jou een stoer en perfect passend schoentje uit.

Ontdek onze kidsafdeling

terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur