De beste hardlooptips

Op 2 oktober is het zover, de Singelloop in Breda! Of je nu een fanatiek hardloper bent of voor de eerste keer meedoet: een goede voorbereiding is essentieel voor een fijn én verantwoord verloop van je ronde. Wij hebben de beste hardlooptips voor je op een rijtje gezet!

Voor de race

Zorg voor een gevarieerde training

Blijf jezelf uitdagen om je prestaties te verbeteren. Dat kun je doen door je trainingen regelmatig te variëren. Wissel bijvoorbeeld je trainingsafstand af of probeer je looptempo af en toe wat aan te passen. Nog een simpele manier om sleur te vermijden: zorg dat je regelmatig een nieuwe route probeert!

Hou je energie op pijl

Bij afstanden van 10 kilometer of langer is het handig om een gelletje in te nemen tijdens de wedstrijd die je van energie blijft voorzien. Er zijn veel varianten beschikbaar, dus het is verstandig om verschillende soorten vóór de race uit te proberen. Zo voorkom je ongemakken als onrustige darmen.

Zorg voor het juiste materiaal

Je zag hem waarschijnlijk al aankomen, maar we gaan het toch nog eens benoemen. Goede hardloopschoenen zijn de basis voor een fijne hardloopsessie. Omdat er zoveel keuze is op het gebied van hardloopschoenen, kan het nog wel eens lastig zijn om het juiste model te kiezen. In onze winkel in Teteringen voeren wij graag een loopanalyse voor je uit. Onze ervaren verkoopmedewerkers adviseren je daarna over de verschillende topmerken in onze collectie die de juiste steun en demping bieden voor jouw voeten.

Bekijk onze runningafdeling

Tijdens de race

Luister goed naar je lichaam

Je lichaam is het beste meetinstrument dat je hebt. Voel je je erg moe? Loop dan wat minder hard of verlaag de intensiteit. Heb je nog energie voor tien? Dan kun je jezelf nog iets meer uitdagen. Een goede tip om in gedachten te houden: zorg ervoor dat je aanvangssnelheid niet té hoog ligt, ondanks je enthousiasme. Zou zorg je voor een betere verdeling van je energie. Onthoud goed dat je écht geen watje bent als je een stapje terug doet. Je wil graag nog zo lang mogelijk kunnen genieten van je sport en een gezond, energiek lijf. Zorg er dus voor dat je lichaam de aandacht en liefde krijgt die het verdient!

Volg een pacer of haas

Wil je graag een bepaalde tijd halen? Volg dan een pacer of haas die op de snelheid loopt die je nodig hebt om om binnen de gewenste tijd uit te komen. En het allerbelangrijkste: geniet van de loop!

Na de race

De cooling down

Je hebt zojuist goed gepresteerd; super gedaan! Maar je bent nog niet klaar. Houd je lichaam in goede conditie door ná je loop de cooling down periode niet te vergeten. Zorg dat je voldoende drinkt om de vochtbalans te herstellen. Daarnaast is het ook verstandig om even uit te lopen en direct daarna je spieren te stretchen omdat ze dan nog warm zijn.

Aan alle deelnemers van de Singelloop: heel veel succes met de voorbereidingen en zet hem op!

 
terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur