Comfortabel én trendy de zomer door, met steunzolen!

Het is lente! Al genietend van die fijne zonnestralen op ons gezicht, kunnen we haast niet wachten tot dat eerste drankje op het terras. Maar wat draag je deze zomer aan je voeten, als je een steunzool nodig hebt? Het kan dan een flinke zoektocht zijn om de juiste sandaal of slipper te vinden. Gelukkig hebben wij een grote collectie open schoenen, waar je steunzool in past. Zo hoef je niet te kiezen tussen trendy sandaaltjes of comfort, maar kan het allebei!

Los voetbed

Maar hoe werkt dat dan? Het grootste deel van onze collectie zomerschoenen, dus ook de slippers en sandalen, bestaat uit modellen waar je het voetbed uit kunt halen. Het binnenzooltje van de fabrikant maakt eenvoudig plaats voor jouw eigen steun- of therapie-zool. Alle open schoenen zijn speciaal ontworpen met de mogelijkheid er je eigen voetbed in te dragen. Doordat er een opstaand randje is gemaakt, valt het zooltje als het ware in de sandaal. Handig, want hierdoor is je steunzool nauwelijks zichtbaar! 

Welke maat past jou?

Wij helpen je graag bij het vinden van jouw ideale open schoenen! Daarbij beginnen we met het zoeken naar een model dat geschikt is voor jouw zooltjes. Daarna is het vinden van de juiste maat de tweede uitdaging. Omdat je in een open schoen minder overmaat nodig hebt voor de afwikkeling van je voet, kan het voorkomen dat je je sandaal een halve maat korter kan dragen dan je dichte schoenen. Soms is het dan ook nodig om je steunzool een beetje korter te maken, zodat deze goed in de sandaal past en je de steunzool tijdens het lopen er niet ‘uit loopt’. Het is in dat geval aan te raden, een tweede paar zooltjes te laten maken. Zo loop je niet op een randje in je dichte schoenen, én passen de zooltjes ook prima en comfortabel in je slippers of sandalen.

Verstelbaar

Model, kleur, materiaal… Wij bieden je in alles een ruime keuze! Onze inkopers houden niet alleen rekening met de trends van dit moment, maar zorgen er ook voor dat de collectie een ruime verscheidenheid aan pasvormen biedt. Zo zijn er sandalen met klittenband- of gespsluiting, die je makkelijk verstelt naar de vorm van jouw voeten Ook bij warmer weer, als je voeten misschien iets opzetten, pas je gemakkelijk de pasvorm aan. Op die manier speel je eenvoudig in op de situatie van dat moment. En wist je dat we zelfs sandalen hebben met een verstelbare hielband? Zo kun je zelfs een sandaal aan, als je een vlakkere hak hebt of last van een haglundse exostose.  

‘Onzichtbaar’ dekje

Als je eindelijk jouw perfecte sandaal hebt gevonden, wil je natuurlijk niet dat je steunzool opvalt in je schoen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de kleur van de bovenkant van de steunzool, niet goed past bij de rest van je sandaal. Gelukkig kunnen wij dit in eigen werkplaats meestal direct voor je oplossen. We hebben altijd een aantal leerkleuren op voorraad en kunnen (als je dit wilt) de zolen voor je bekleden met een kleur die beter bij de sandalen past. Soms ben je al geholpen als we alleen het deel waar je tenen op rusten voorzien van een andere tint. Uiteraard geven we je graag advies!

Wil je advies over jouw volgende paar sandalen, slippers of open schoenen? Maak dan een personal shop afspraak of kom langs in de winkel voor advies op maat. 

terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur