Belangrijke tips bij hielspoorklachten

Pijn aan de hiel bij het staan of lopen? Dan bestaat de kans dat je last hebt van hielspoor. Hielspoor is een ontstoken verkalking van de peesplaat die vaak ontstaat na overbelasting. Gelukkig kun je door voldoende te rusten en de juiste oefeningen het herstel bevorderen. Een van onze specialisten helpt je graag met een diagnose en advies.

 

Wat kun je doen om te herstellen?

Hielspoor is erg vervelend en herstel kan soms wel één jaar duren. Allereerst is het belangrijk om voldoende in beweging te blijven, maar op tijd te rusten. Ga niet lang achter elkaar lopen of staan. Zorg dat je op tijd gaat zitten om te rusten wanneer je pijn krijgt. Een schoen die aan de voorkant goed afrolt en wat stugger is, ontlast de peesplaat onder de voet tijdens het lopen. Zoek dus het paar schoenen dat voor jou het meest comfortabel is. Om de pijn op piekmomenten te bestrijden mag je paracetamol innemen; bijvoorbeeld 3 keer per dag 2 pillen van 500 milligram.

 

De juiste oefeningen bij hielspoor

Wanneer je een sportieve levensstijl hebt, kan hielspoor een grote beperking zijn. Het is dan belangrijk dat je rustig aan doet en de hiel niet overmatig belast. Er zijn handelingen en speciale oefeningen die het herstel kunnen bevorderen:

  • Begin ’s ochtends met het rekken van de pees;
  • Stimuleer de doorbloeding door op een voetenroller of bal enkele keren per dag te rollen;
  • Doe spieroefeningen voor de kleine spieren in de voet.

Op deze website zijn diverse oefeningen te vinden die helpen bij hielspoor.

 

Een podotherapeut helpt je verder

Wil je zeker zijn van de oorzaak van je pijn? Dan ben je zonder doorverwijzing welkom bij één van onze podotherapeuten. Zij kunnen een professionele diagnose stellen en helpen je verder met advies op maat. Een podotherapeut kijkt allereerst naar de stand en bewegingen van je voeten. Middels een podoscoop kan precies worden gemeten hoe de druk onder de voet is verdeeld. De oorzaak van de hielspoor wordt dan al snel duidelijk. Veelal is dit overbelasting. Echter kan het ook voorkomen dat de pijn ontstaat door een korte achillespees of kuit, of wanneer je al last had van platvoeten.

Ben je woonachtig in Teteringen of omgeving Breda? Maak gerust een afspraak met onze afdeling podotherapie voor meer informatie en een persoonlijk behandelplan.

 
terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur