Hardloopblog april 2024

Scoor je hardloopoutfit voor het voorjaar!

Sta jij als hardloper ook weer te trappelen om naar buiten te gaan en nieuwe doelen te behalen? Met de lente in volle bloei en de zon die steeds langer schijnt, is er geen betere tijd om jezelf uit te dagen en te werken aan je snelheid en uithoudingsvermogen. Met de juiste hardloopschoenen van Snoeren Running ben je verzekerd van comfort, ondersteuning en grip tijdens elke stap die je zet. Of je nu traint voor een marathon of gewoon lekker een rondje wilt rennen in het park, onze schoenen helpen je om het beste uit jezelf te halen. Maak van april jouw maand en ren met vertrouwen richting jouw sportieve doelen!

"April doet wat ie wil"

Bredanaar Peter de Valck, fanatiek hardloper en fervent lid van Running Team van atletiekvereniging SPRINT te Breda, zal een halve marathon lopen tijdens de (estafette)marathon Zeeuws-Vlaanderen en Breda:

"Zaterdag 20 april keer ik terug naar mijn roots in Zeeuws-Vlaanderen. Voor deze (halve) marathons in de april- en meimaand kies ik voor een ademende, frisse hardloopoutfit, want april doet immers wat ie wil. De eerste warme dagen van het jaar vallen meestal in april en kunnen de temperaturen al oplopen tot een graadje of 20. Bovendien doe ik op 19 mei mee aan een thuiswedstrijd - het eenmalige evenement in mijn eigen woonplaats: Marathon Breda. Dan zal het kwik nog meer stijgen, dus daar moet je je zeker bewust op kleden. Als je deelneemt aan een hardloopwedstrijd geldt er een stelregel: tel 10 graden Celsius op bij de buitentemperatuur om tot de gevoelstemperatuur te komen."

Peter is sinds 1 maart werkzaam bij Snoeren Footfashion als Content Marketeer. Hij verloor zijn opa en vader aan kanker, wat hem motiveerde om geld in te zamelen voor KiKa door de marathon van Chicago te lopen in het najaar van 2024. Zijn doel is om minimaal €6000 op te halen voor kankeronderzoek en hij traint intensief voor de race. Peter loopt verschillende lokale wedstrijden in Breda en omstreken (Bredaille) met een KiKa-shirt om de stichting meer bekendheid te geven en hoopt zo een bijdrage te leveren aan het bestrijden van kanker.

Peter's expertise

Vanuit Peter's expertise wordt de Saucony Kinvara Pro beschreven als een lichtgewicht en responsieve hardloopschoen die zowel comfort als prestaties biedt. Peter:

"Als er drie woorden zijn, waarmee ik deze schoen zou mogen omschrijven zijn het: kwaliteit, comfort en functionaliteit. De schoen is voorzien van een carbonplaat. Hierdoor is de schoen reactief en geeft het veel energie terug, maar zonder onder te doen aan comfort. Het type demping dat is gebruikt, voelt als wolkjes onder je voeten. Voor hardlopers die streven naar verbeterde prestaties en een unieke hardloopervaring, is de Saucony Kinvara Pro een mooie aanvulling op je hardloopgear. Deze technische en veelzijdige schoen is goed in te zetten als wedstrijdschoen. Met een (flinke) prijskaart van €220 moet je wel iets dieper in de buidel tasten, maar krijg je absoluut waar voor je geld!"

“Voor de lente is een ademende hardloopoutfit van essentieel belang om comfortabel te kunnen rennen in wisselende temperaturen. Ik verkies het lichte en ventilerende CRAFT t-shirt om zweet effectief af te voeren. Terwijl de CRAFT-short met het binnenbroekje lekker comfortabel zit en voor veel bewegingsvrijheid zorgt. Ik gebruik de Herzog compressiekousen voor extra ondersteuning en het bevorderen van de bloedcirculatie. Het dragen van deze compressiekousen versnelt het herstel van de spieren na mijn inspanningen. Deze combinatie van kwalitatieve sportkleding en -schoenen zal zeker bijdragen aan een comfortabele en effectieve hardloopsessie in het voorjaar."

"Mijn persoonlijke tip: met de lente in volle gang is dit hét moment om jezelf te motiveren en jezelf een nieuwe hardloopoutfit cadeau te doen. Gun jezelf de luxe en het comfort van goede hardloopkleding. Je bent jezelf bij iedere training dankbaar!”

Lees ook: 5 warming-up oefeningen voor een goed begin van je run
terug naar overzicht
1100m2 aan schoenmode en fashion

1100m2 aan schoenmode en fashion

Persoonlijk en deskundig advies

Persoonlijk en deskundig advies

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Koffie, lunch en lekkers in onze bistro

Team van eigen voetzorg-specialisten

Team van eigen voetzorg-specialisten

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren voor de deur